TV JOJ Nedeľa 17:15
2-BRAVCOVA-PANENKA-S-KELOVYM-PRIVARKOM-A-PECENYMI-RAJCINAMI_BLANK

BRAVČOVÁ PANENKA S KELOVÝM PRÍVARKOM A PEČENÝMI RAJČINAMI

  

február 19, 2017

Bravčová panenka pečená na masle, poliata kelovým prívarkom, ozdobená oreganom a podávaná s opečenými cherry rajčinami dochutenými morskou soľou a čiernym korením.

  • Doba prípravy: 15 min
  • 15 min

  • Varíme pre: 2 osoby

Ingrediencie

200 g bravčová panenka

1 kel

2 šalotka

2 dcl smotana 31%

2 dcl voda

1 cesnak

morská soľ

čierne korenie

slnečnicový olej

5 paradajky

20 g rozmarín

1 chilli

1 citrón

100 g fazuľa červená

100 g fazuľa hnedá

petržlenová vňať

oregano na zdobenie

Postup

Natrháme jednotlivé lístky kelu a vyrežeme strunk.

Do jedného hrnca pridáme smotanu, do druhého vodu a necháme zohriať.

Blany z panenky odstránime a panenku nakrájame na medailóniky.

Šalotky a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno.

Do hrnca s vodou pridáme morskú soľ. Keď začne voda vrieť pridáme kúsky kelu, aby sa oblanšírovali. Po chvíli vylejeme horúcu vodu a pridáme studenú, aby sme zastavili proces varenia.

Necháme rozohriať panvicu so slnečnicovým olejom, pridáme nakrájaný cesnak, šalotku a všetko spolu jemne opečieme.

Na ďalšiu panvicu pridáme slnečnicový olej a rozpoltené paradajky.

Medailóniky dochutíme morskou soľou, čiernym korením a pridáme na panvicu k rajčinám. Na vrchnú stranu medailónikov položíme vetvičky rozmarínu a panvicu dáme piecť do rúry na 180 stupňov.

Keď sa smotana zredukuje, pridáme oblanšírované kúsky kelu a prelejeme do panvice s opečenou cibuľkou a cesnakom, pridáme nakrájané chilli, šťavu z citróna a fazuľu.

Do panvice s redukovanou smotanou pridáme nakrájanú petržlenovú vňať, ktorá prevonia celé jedlo.

Mäso vyberieme z rúry, pridáme maslo a jemne necháme ešte dopiecť na sporáku.

Servírujeme, medailóniky polejeme kelovým prívarkom, polejeme výpekom a ozdobíme opečenou cherry rajčinou a oreganom.

00:00