TV JOJ Nedeľa 17:15
BRAVCOVA-PANENKA-SO-SMOTANOVO---SYROVOU-OMACKOU_CLEAN

BRAVČOVÁ PANENKA SO SMOTANOVO – SYROVOU OMÁČKOU

  

február 12, 2017

Lahodné plátky bravčovej panenky na šampiňónoch poliate smotanovo – syrovou omáčkou, podávané s opečenými zemiakmi a slaninkou, dochutené morskou soľou a čerstvým petržlenom.

  • Doba prípravy: 15 min
  • 15 min

  • Varíme pre: 2 osoby

Ingrediencie

250 g bravčová panenka

50 g maslo

tymian

4 šampiňóny

čierne korenie celé

čierne korenie drvené

morská soľ

100 g slanina

1 červená cibuľa

1 cesnak

200 g zemiaky

Postup

Nakrájame bravčovú panenku, osolíme morskou soľou a okoreníme čiernym korením.

Zemiaky nečistíme, len ich nakrájame, posypeme rascou, pridáme na plech so slnečnicovým olejom a dáme piecť do rúry na 190 stupňov.

Nakrájané šampiňóny pridáme na rozohriatu panvicu s 1 VL masla.

Na druhej panvici so slnečnicovým olejom opečieme medailóniky.

Slaninku nakrájame nadrobno a dáme opiecť na panvicu bez oleja.

Do panvice k šampiňónom pridáme dva strúčiky cesnaku.

Medailóniky osolíme a pred koncom parfumujeme tymianom a červenou cibuľou. Prikryjeme papierom na pečenie a necháme dôjsť.

Cesnak z panvice so šampiňónmi vyberieme.

V hrnci rozmiešame tavený syr, strúhaný syr a smotanu.

Na medailóniky pridáme šampiňóny.

Na rozohriatu panvicu so slnečnicovým olejom pridáme opečené zemiaky, výpek zo slaninky, morskú soľ a nadrobno nakrájaný petržlen.

Servírujeme. Medailóniky podávame s pečenými zemiakmi, poliate smotanovo - syrovou omáčkou a parfumované olivovým olejom.

00:00