TV JOJ Nedeľa 17:15
HRNCEKOVA-BUBLANINA_CLEAN

HRNČEKOVÁ BUBLANINA

  

február 12, 2017

Chutný dezert v podobe hrnčekovej bublaniny so zmesou lesných malín, černíc, čučoriedok, ríbezlí a jahôd, posypaný práškovým cukrom.

  • Doba prípravy: 15 min
  • 15 min

  • Varíme pre: 4 osoby

Ingrediencie

1 hrnček - 2 dcl

1,5 hrnčeka špaldová múka

0,5 hrnčeka hnedý cukor

0,5 hrnčeka olivový olej

30 g maliny

30 g černice

30 g čučoriedky

30 g ríbezle

30 g jahody

½ kypriaci prášok

20 g vanilkový cukor

2 vajíčka

20 g maslo

1 vanilkový lusk

Postup

Špaldovú múku, hnedý cukor, vanilkový cukor, kypriaci prášok, olivový olej a vajíčka zamiešame.

Plech natrieme maslom.

Semienka z vanilkového lusku pridáme do cesta.

Plech s maslom posypeme múkou a pridáme cesto.

Na cesto poukladáme nakrájané ovocie a vložíme do rúry na 180 stupňov.

Po upečení bublaninu posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

00:00