TV JOJ Nedeľa 17:15
CurryKura

KURACIE KARI S BADIÁNOVOU RYŽOU

      

október 9, 2014

Vykostené kuracieho kari pečené s citrónovou trávou, skaramelizované v sójovej omáčke a dochutené smotanou a kokosovým mliekom. Podávané s badiánovou ryžou a kúskami čerstvého petržlenu a koriandru.

  • Doba prípravy: 15 min
  • 15 min

  • Varíme pre: 1 osobu

Ingrediencie

150 g basmati ryža

3,3 dcl voda

1ks badián

10 g čerstvý petržlen

morská soľ

1 dcl repkový olej

2 ks chilli

250 g kuracie mäso

1 ks citrónová tráva

1 kl práškové kari

1 dcl sójová omáčka

2 dcl 31 % smotana

2 dcl kokosové mlieko

1 ks vňať z jarnej cibuľky

1 ks strúčik cesnaku

10 g koriander

sušené chilli

Postup

Do misky nasypeme ryžu, zalejeme vodou, pridáme badián, čerstvý petržlen a necháme variť. Keď voda zovrie, pridáme štipku morskej soli.

Na rozpálenú panvicu s repkovým olejom pridáme nožom rozdrvené chilli, kuracie mäso nakrájané na menšie časti, citrónovú trávu rozpolíme a pobúchame rukoväťou noža, aby vyšla z nej aróma, pokrájame a priložíme na panvicu. Kuracie mäso posypeme práškovým kari a všetko spolu varíme. Na záver to zalejeme sójovou omáčkou a necháme skaramelizovať.

Po skaramelizovaní pridáme smotanu a kokosové mlieko, nakrájame vňať z jarnej cibuľky a necháme povariť.

Nadrobno posekané chilli a na polovicu prerezaný strúčik cesnaku pridáme na panvicu s kuracím mäsom a varíme. Keď je mäso hotové necháme ho ešte chvíľu odstáť, aby do neho prešli všetky chute.

Môžeme servírovať, na ryžu pridáme kúsky petržlenu. Do kuracieho kari pridáme nadrobno nasekaný koriander a trochu sušeného chilli a smotany.

00:00