TV JOJ Nedeľa 17:15
PSTRUH-S-MIESANYM-SALATOM_CLEAN

PSTRUH S MIEŠANÝM ŠALÁTOM

  

február 12, 2017

Lahodný filet pstruha plnený lístkami medovky a strúčikmi cesnaku, pokvapkaný citrónovou šťavou a podávaný s miešaným šalátom ozdobeným parmezánom.

  • Doba prípravy: 15 min
  • 15 min

  • Varíme pre: 2 osoby

Ingrediencie

1 filet pstruha

6 cesnak

30 g medovka

morská soľ

slnečnicový olej

150 g rukola

3 rajčiny

1 dcl pesto

olivový olej

1 citrón

20 g maslo

parmezán

Postup

Pstruha narežeme z oboch strán. Do zárezov na strane kože pridáme morskú soľ.

Z druhej strany pstruha do zárezov vložíme lístky medovky, morskú soľ a strúčiky cesnaku.

Rybu z každej strany opečieme na slnečnicovom oleji a dáme piecť do rúry na 180 stupňov.

Pripravíme si šalát. Rukolu a nakrájané rajčiny polejeme pripraveným pestom, olivovým olejom a šťavou z citróna.

Servírujeme. Pstruha pokvapkáme šťavou z citróna, pridáme trošku masla a podávame so šalátom, ozdobeným kúskami parmezánu.

00:00