TV JOJ Nedeľa 17:15
1-RESTOVANY-KARFIOL-S-PINIOVYMI-ORECHMI-A-TEKVICOVYM-DRESINGOM_BLANK

RESTOVANÝ KARFIOL S PÍNIOVÝMI ORECHMI A TEKVICOVÝM DRESINGOM

február 19, 2017

Restované karfiolové ružičky s píniovými orieškami na masle, poliate tekvicovým dressingom, ozdobené lístkami čerstvej mäty a parfumované olivovým olejom.

  • Doba prípravy: 10 min
  • 10 min

  • Varíme pre: 2 osoby

Ingrediencie

1 karfiol

1 maslová tekvica

200 g maslo

mäta

1 dcl bazový sirup

1 dcl ocot

olivový olej

½ citrón

1 pomaranč

50 g píniové orechy

slnečnicový olej

morská soľ

čierne korenie

Postup

Očistíme a nakrájame tekvicu. Polovicu tekvice necháme odšťaviť, z druhej polovice vyberieme stred a tekvicu nakrájame na kocky.

Do odšťavenej tekvice pridáme bazový sirup, ocot, zahustíme olivovým olejom, pridáme šťavu z polovice citróna a šťavu z celého pomaranča.

Na panvici bez oleja orestujeme píniové orechy.

Na druhú panvicu pridáme slnečnicový olej, nadrobno nakrájame karfiol, dochutíme morskou soľou, čiernym korením, pridáme kocky nakrájanej tekvice, jemne opečené píniové orechy a necháme opekať na miernom ohni.

Medzitým na ďalšej panvici necháme roztopiť maslo.

Opečenú tekvicu s karfiolom dochutíme morskou soľou a čiernym korením.

Do panvice s roztopeným maslom pridáme karfiol nakrájaný na väčšie časti.

Na záver pridáme do panvice s karfiolom a tekvicou nakrájanú mätu a môžeme servírovať.

Restovaný karfiol s píniovými orechmi polejeme tekvicovým dressingom a ozdobíme lístkami mäty, parfumujeme olivovým olejom.

00:00