TV JOJ Nedeľa 17:15
TELACIE-REZNE_A_LA_WIENER_SCHNITZEL_CLEAN

TEĽACIE REZNE Á LA WIENER SCHNITZEL

  

február 26, 2017

Lahodné plátky teľacieho mäsa dochutené morskou soľou a čiernym korením, pražené na slnečnicovom oleji, podávané s plátkami citrónu a ozdobené čerstvým petržlenom.

  • Doba prípravy: 15 min
  • 15 min

  • Varíme pre: 2 osoby

Ingrediencie

160 g na porciu teľacieho mäsa

1 dcl smotana 31%

2 vajíčka

morská soľ

čierne korenie

200 g hladká múka

200 g strúhanka

slnečnicový olej

100 g maslo

1 citrón

petržlen

Postup

Blany z teľacieho mäsa odstránime a mäso nakrájame.

Na mikroténový sáčok položíme rezeň, druhým mikroténovým sáčkom ho prikryjeme a panvicou vyklepeme, aby rezne boli tenké.

Do smotany pridáme dve celé vajíčka a vidličkou premiešame, nemixujeme.

Vyklepané rezne dochutíme morskou soľou, čiernym korením, z oboch strán obalíme v múke, vložíme do smotany s vajíčkami a následne do strúhanky. Obalený rezeň dáme na rozohriatu panvicu so slnečnicovým olejom a krúživými pohybmi pražíme, tak aby sa olej prelieval cez rezeň. Pred koncom pridáme kúsok masla.

Rezeň pokvapkáme citrónom, ozdobíme celým petržlenom a môžme servírovať.

00:00